Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Az Általános Szolgáltatási Feltételek („ÁSZF”) tartalmazzák DESEF SILVER s.r.o. cég (székhely: UI. gen. Klapku 3043/68 Komarno,  Szlováka. adószám:SK2121041109 ), mint szolgáltató (“Szolgáltató”) által üzemeltetett webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

 

Szolgáltató adatai:

A szolgáltató neve: DESEF SILVER s.r.o.
A szolgáltató székhelye: Szlovákia, Komárno, UI.gen. Klapku 3043/68
A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló,
rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: shop@silvertactical.eu , info@desefsilver.hu
Cégjegyzékszáma: 52465381
Adószáma: SK2121041109
Bankszámlaszám: OTP : 11740030-24036090-00000000
IBAN / SWIFT: HU23 1174 0030 2403 6090 0000 0000 / OTPVHUHB
(Banki átutalás esetén tüntesse fel számlája/díjbekérője számát befizetési azonosítóként (nem a közleményben vagy megjegyzés rovatban)
Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság): je zapísaná v ORSR v Nitre, Oddiel: Sro, Vložka číslo:49468/N
Engedély szám: 49468/N
Telefonszámai: 0634-300-289, 0620-770-3191, 0630-416-2827
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-szolgáltató adatai: www.unas.hu
Felügyeleti Hatóság: Szlovák Kereskedelmi Hatóság (SKH) az SKH Nyitrai körzeti felügyelősége,  Staničná 9, 94901 Nyitra Tel: 037/7720001, Fax: 037/7720024

 

1. Alapvető rendelkezések

1.1. A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

1.2.Weboldalainkon jogi és természetes személyek egyaránt vásárolhatnak, amennyiben betartják a feltüntetett előírásokat.

2. Megrendelés

2.1.) Felhasználó az eladó termékeit és szolgáltatásait illető megrendeléseket a www.silvertactical.hu kereskedelmi rendszeren belül írásos formában valósítja meg: e-mailen (beleértve a webshopon leadott rendeléseket), postán.


2.2.) Felhasználó minden megrendelésnél köteles megadni a vezeték és keresztnevét, kézbesítési és számlázási címét, telefonszámát és e-mail címét; a fizikai és jogi vállalkozó személy a statisztikai számjelet, adóazonosítót és közösségi adószámot is, a termék megnevezését, leírását, mennyiségét, a megrendelés kiállításának dátumát, (a webshopon leadott megrendelések a felsorolt feltételeket automatikusan teljesítik). Ezen adatok a személyes adatok védelméről szóló Tt. 428/2002 sz. törvény értelmében csak az eladó és felhasználó között fennálló üzleti kapcsolat keretein belül kerülnek felhasználásra és harmadik személy nem juthat azokhoz (kivéve a termék kiszállítását biztosító személyt).

2.3.) A megrendelés annak leadása után rögzítésre kerül az eladó rendszerében, mely pillanatban az eladó és felhasználó között üzleti kapcsolat keletkezik. Legkésőbb 24 órán belül (munkanapokon) eladó kapcsolatba lép a felszanálóval. Ellenőrzi a megrendelést, a kiszállítás módját és közli a kiszállítás lehetséges idejét, avagy az átvétel időpontját, a végösszeget és a fizetési módot. Ettől kezdve a megrendelés felhasználó számára kötelező érvényű.

2.4.) A megrendelés törlésére felhasználó a felek közös megállapodását követően jogosult, mégpedig minél korábban annak érdekében, hogy a megrendelés ne kerüljön kiszállításra. A megrendelés törlése kizárólag írásban (e-mailben). A megrendelés törlését eladó szintén kizárólag írásban (e-mailben)  igazolja felhasználónak. Az írásos forma a törlés igazolásaként szolgál felhasználó számára, valamint ennek révén lehetséges a megrendelés feldolgozásának leállítása.

2.5.) A megrendelés szokásos feldolgozása esetén a terméket a megfelelő dobozba csomagolják és elküldik a vásárló feltüntetett kézbesítési címére. A termék fizetési igazolása (ez esetben számla) elektronikus formában érkezik, e-mail formájában a megrendelés leadásánál feltüntetett e-mail címre. Ezért rendkívül fontos a helyes e-mail cím megadása, valamint kellő figyelem fordítása arra, hogy az ön levélfiókja ne legyen tele. Ebben az esetben ugyanis lehetséges, hogy a számla az Ön e-mail címére nem érkezik meg. Ekkor kérjük haladéktalanul forduljon az eladóhoz, esetleg ürítse levélfiókját. Az elektronikus formában megküldött számla a könyvelésről szóló 2002. június 18-án kelt Tt. 431/2002 sz. törvény 33 § "Számviteli adatok továbbadása" szerint jogerős számla. A számla a 33 § "Számviteli adatok továbbadása" szerint szerkesztés ellen védett PDF formátumban érkezik, nyomtatása azonban magas minőségben is lehetséges.

2.6.) Vásárló - felhasználó - jogosult korrigálási kérelmével eladóhoz fordulni e-mailben a shop@silvertactical.eu, amennyiben nem volt elégedett panaszának elbírálási és kezelési módszerével, vagy ha eladó megsértette jogait. Amennyiben eladó az adott kérvényre nemlegesen válaszol, vagy választ a megküldéstől számított 30 napon belül nem ad, felhasználónak jogában áll javaslatot előterjeszteni a szóban forgó ügy alternatív kezelésére (a továbbiakban mint ÜAK) a Tt. 391/2015 sz. törvény szerint, az ÜAK résztvevői szervek és jogi személyek a Tt. 391/2015 sz. törvény 3 § szerint. A javaslatot felhasználó a Tt. 391/2015 sz. törvény 12 § szerint terjesztheti elő.

2.7.)Felhasználó panaszát az ügy alternatív kezelésére vonatkozó elektronikus felület segítségével is benyújthatja, amely online is elérhető http://ec.europa.eu/consumers

2.8.)Az ügy alternatív kezelését csak azon felhasználó - fizikai személy használhatja ki, aki a felhasználói szerződés megkötése és teljesítése során nem vállalkozói tevékenységének, foglalkozásának vagy hivatásának keretein belül cselekszik. Az ügyek alternatív kezelése csak a felhasználó és eladó között fennálló ügy kezelését illeti, amely a felhasználó szerződésből ered vagy a felhasználói szerződéssel kapcsolatos. Az ügyek alternatív kezelése csak a távúton megkötött szerződésekre érvényes. Az ügyek alternatív kezelése nem vonatkozik azon ügyekre, melyek értéke nem haladja meg a 20 EUR-t. Az ügy alanya az ügy alternatív kezelésének díját illetően visszaigényelheti azt felhasználótól, legfeljebb 5 EUR ÁFA-val összegig.

3. Szállítási idő

3.1. Az egyes terméktípusok szállítási ideje eltérő. A termék szállításának vagy átvételének idejét felhasználóval minden esetben a megrendelés ellenőrzésekor közlik.

3.2. A termék szállításának és átvételének ideje általában 3-5 nap munkanap a megrendelés ellenőrzésének dátumától.

3.3. Különleges esetekben, ha bizonyos termékek raktárkészlete kifogyott, és azok nem állnak sem eladó sem pedig a szállító rendelkezésére, a szállítási idő meghosszabbodhat. Ebben az esetben eladó e-mailben van telefonon felkeresi Önt és tájékoztatja a kialakult helyzetről.

4. Ár, fizetési feltételek és szállítási költség

4.1. A termékeknél feltüntetett árak közül valamennyi szerződésben foglalt. A webshopon mindig az aktuális és érvényes árak szerepelnek. A árak véglegese, vagyis ÁFA-val együtt, ill. minden egyéb adóval és illetékkel, melyeket vásárló köteles a termék esetében megfizetni, a szállítási díj azonban nem tartozik ezek közé, mely összeget az ún. kosárban tüntetünk fel és ezek nagysága vásárló választásától függ.
 

4.2. Felhasználó a fizetést készpénzben, utánvéttel, átutalással/eladó számlájára való elhelyezéssel vagy bankkártyás fizetéssel tudja végrehajtani.

OTP SimplePay bankkártyás fizetési folyamat

Vásárlás során a SimplePay felületén fizetheted ki a rendelésed.  A fizetés közvetlenül az OTP Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a webáruház oldalán. Az internetes áruház a kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

Az online fizetésre kétféleképpen van lehetőség


SimplePay online fizetési megoldások

A Simple fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártya adatokat megadva juthatsz el a termék vételárának kifizetéséig. A felhasználó kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a SimplePay folyamatosan figyeli a tranzakciókat, így garantálva az online fizetési folyamat biztonságát.

Melyek a tranzakció lépései?

 • A „Rendelés leadása” gombra kattintva átkerülsz a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adataid megadásával elindul a tranzakció.
 • A kártyaadatok megadását követően kérünk, ellenőrizd az adatok helyességét.
 • A tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
 • A fizetés eredményéről e-mail útján is értesítést kapsz, valamint visszairányítanak az oldalunkra.

Az alábbi bankkártya adatokra lesz szükséged:

 • Kártyaszám (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.)
 • Lejárati dátum (A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.)
 • Érvényesítési kód (A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Amennyiben a kártyádon nem szerepel ilyen kód, a fizető oldalon található, erre vonatkozó mezőt hagyd üresen!)

 

Simplepay mobilalkalmazás

A Simple mobilalkalmazás letölthető az okostelefonokra, ingyenesen. A mobilvásárlás során az alkalmazásban bármely bank által kibocsátott MasterCard, Maestro, VISA és AMEX típusú kártyával lehet fizetni a szolgáltatásokért. A későbbi gyors vásárlások érdekében a bankkártya elmenthető.

Hogyan használhatod?

Simple fiókkal még nem rendelkező felhasználó esetén, az alábbiak szerint regisztrálhatsz:

 • Add meg a bankkártyád adatait, amivel fizetni szeretnél.
 • Pipáld ki a „Regisztrálok…” mezőt.
 • Hozd létre Simple fiókodat Facebook vagy Google fiókkal, vagy email cím megadásával.
 • A regisztrációhoz és fizetéshez Simple jelszó beállítása szükséges, amellyel a későbbiekben is beléphetsz majd a Simple fiókodba.
 • Erősítsd meg Simple fiók regisztrációdat a megadott email címre kiküldött levélben. Amennyiben Facebook vagy Google fiókkal regisztrálsz, úgy a Facebook vagy Google profilodhoz tartozó e-mail címre kapod meg a megerősítő levelet.4.3. A termék átvételekor felhasználó a termék árát + a szállítási díjat és az utánvét esetleges díját fizeti ki.

4.4. A szállítás módját felhasználó maga választja ki a webshopos megrendelésen belül vagy egyéb kommunikáció útján. A felhasználó kiválaszthatja a szállítás módját mégpedig:
a) saját szállítást
b) futárszolgálattal
A szállítás összegéről felhasználót a megrendelés ellenőrzésekor minden esetben tájékoztatjuk, eladó esetleg olcsóbb szállítási formát is javasolhat.

5. Az áru átvétele

5.1. Felhasználó köteles az árut adott időben a megrendelésben megadott címen átvenni.

5.2. A termék átvételekor a felhasználó köteles leellenőrizni a csomag sértetlenségét és teljességét. Amennyiben a csomag láthatóan sérült és károsodott, felhasználó köteles a csomag átvétele nélkül azonnal kapcsolatba lépni eladóval, valamint a csomagküldő szolgálattal és kitölteni a Csomag káráról szóló nyomtatványt. A későbbi időpontban közölt panaszok a mennyiséget ill. terméken észlelt károkat,  illetően elutasításra kerülnek.

5.3. Felhasználó tulajdonjoga a termékek felett csak a teljes vételár, valamint a további távúton kötött szerződésben meghatározott pénzösszegek eladó számlájára való kifizetésével lép életbe. A tulajdonjogok eladóról felhasználóra való átruházásának időszakát megelőzően, felhasználó a tárgy megőrzőjének valamennyi kötelességét viseli és köteles a termékeket és szolgáltatásokat a saját költségén biztonságosan megőrizni és megjelölni úgy, hogy azok minden körülmények között azonosíthatók legyenek eladó termékeiként.

5.4. Eladó jogosult a kötelezettségek teljesítését követelni, kiváltképp a termék és szolgáltatások vételárának megfizetését, mégpedig tekintet nélkül arra, hogy a termékek és szolgáltatások tulajdonjoga még nem illetik a felhasználót.

5.5. A termékek kárkockázata felhasználóra száll a termékek felhasználó vagy annak meghatalmazottja általi átvételekor.

6. Szerződés felmondása

6.1. A megrendelés törlésére felhasználó a felek közös megállapodását követően jogosult, mégpedig minél korábban annak érdekében, hogy a megrendelés ne kerüljön kiszállításra. A megrendelés törlése kizárólag írásban (e-mailben) lehetséges.  A megrendelés törlését eladó szintén kizárólag írásban (e-mailben) igazolja felhasználónak.

6.2. Felhasználó a törvény értelmében (Tt. 102/2014 - A felhasználó védelméről szóló törvény távúton történő eladás esetén) jogosult a szerződéstől bármely ok feltüntetése nélkül elállni a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül. A szerződés felmondása írásos formában történik, tartalmaznia kell a termék, felhasználó és eladó azonosításához szükséges adatokat és a feltüntetett határidőn belül kézbesíteni szükséges azt a termékkel együtt az eladó székhelyére a felhasználó költségein és felelősségével. A terméknek sértetlennek, használatlannak kell lennie, az eredeti csomagolásban és a termékkel együtt a terméket illető valamennyi dokumentumot szükséges leadni (használati útmutató, garancialevél, stb.), melyekre a vásárlás során tett szert. Felhasználó egyetért azzal és tudomásul veszi, hogy írásos forma alatt ez esetben a vételi szerződés felmondásáról szóló okirat értendő, melyet felhasználó ír alá. A terméket utánvéttel visszaküldeni nem lehetséges. Az így visszaküldött termékeket nem vesszük át és visszaküldjük.

6.3. A feltüntetett feltételek betartása mellett eladó a terméket visszaveszi és a szerződés felmondásától számított 14 napon belül előre meghatározott módon visszafizeti felhasználónak a termék vagy szolgáltatás vételárát vagy előlegét, amelyet felhasználó a termékért vagy a szolgáltatásért kifizetett.

6.4. Vevő az alábbi esetekben nem mondhatja fel a távúton kötött szerződést:


 1. a) amennyiben olyan szerződésről van szó, melynek része bizonyos szolgáltatás nyújtása, ha a szolgáltatás teljesítése felhasználó beleegyezésével a szerződés felmondására kiszabott határidő letelte előtt kezdődött meg
  b) amennyiben olyan szerződésről van szó, melynek tárgya bizonyos termék vagy szolgáltatások eladása, melyek ára a pénzpiaci mozgásoktól függ, melyeket eladó nem tud befolyásolni
  c) amennyiben olyan szerződésről van szó, melynek tárgya a felhasználó külön kérése szerint készített termék vagy kizárólag egy bizonyos felhasználónak szánt termék eladása, vagy olyan terméké, melyet annak tulajdonságai miatt nem tud visszaküldeni

6.5. Eladó fenntartja a megrendelés vagy annak bizonyos részének törlésének jogát (felmondani a szerződést) amennyiben:
a) a terméket nem gyártják vagy gyártását felfüggesztették
b) a termék beszállítójának árai változtak
c) a termék feltüntetett ára hibás volt

7. Garancia, szerviz, a termék visszaküldése vagy cseréje

7.1. A konkrét garanciális és szervizfeltételek az egyes termékek garancialevelein vannak feltüntetve, melyeket felhasználó a termék megvételekor vesz át.

7.2. Általában, amennyiben a garancialevélben nincs másképp feltüntetve, a felhasználói szerződések teljesítési ideje legkevesebb 24 hónapra van megadva, ill. a termék szavatossági idejének felső határával határozzák meg. Felhasználó az a személy, aki a felhasználói szerződés megkötése és teljesítése alatt nem saját üzleti vagy más vállalkozói tevékenységének körén belül cselekszik. Reklamálni csak olyan terméket lehet, melyet eladónál vásároltak és fizettek ki. Reklamáció esetén felhasználó köteles a terméket tisztán, károk nélkül, az eredeti csomagolásban visszaküldeni (amennyiben a termék természete engedi - beépített termék) beleértve a használati útmutatókat, garancialeveleket, számlákat vagy egyéb a termék eladó számára való kifizetés igazoló iratokat.

7.3. A garancia megszűnik abban az esetben, ha a termék meghibásodása mechanikai úton keletkezett, avagy a termék kedvezőtlen körülmények közötti működtetésével, szakszerűtlen összeszerelésével, a megfelelő normák felhasználó általi mellőzése okán ill. azon személy által aki az összeszerelést végezte, vagy ha a hibát nem meghatalmazott személy okozta. A garancia alá szintén nem tartoznak a természeti katasztrófa által vagy helytelen kezeléssel okozott hibák.

7.4. Reklamáció esetén ajánlott közölni eladóval, hogy a terméken hibát észlelt és a hiba keletkezésének körülményeiről. Ezen információk alapján felhasználó további utasításokat kap a reklamáció további kezelését illetően. Útmutatás az eladó termék és szolgáltatás kárát illető felelősségével kapcsolatosan, vevő jogai:

7.5. Ha javítható hibáról van szó, vevő jogosult a hiba ingyenes, korai és megfelelő javítására. Eladó köteles a hibát fölösleges halogatás nélkül eltávolítani.

7.6. Vevő a hiba elhárítása helyett kérheti a termék cseréjét, vagy amennyiben a hiba csak a termék egy részét illeti, az adott rész cseréjét, ha ezzel eladó részén nem keletkeznek túlzott költségek tekintettel a termék árára vagy a hiba mértékére.

7.7. Eladó minden esetben kicserélheti a terméket annak javítása helyett, amennyiben ez vevő számára nem okoz gondot.

7.8. Amennyiben olyan hibáról van szó, melynek javítása nem lehetséges és amely akadályozza a termék rendeltetésszerű használatát, vevő jogosult a termék cseréjére vagy a szerződés felmondására. Hasonló jogok illetik eladót, ha javítható hibákról van ugyan szó, azonban vevő a hibák javítást követő újbóli jelentkezésének okán, vagy több hiba okán nem használhatja megfelelően a terméket.

7.9. Amennyiben egyéb javíthatatlan hibákról van szó, vevő jogosult a megfelelő árengedményre a termék árából.

8. Adatkezelési szabályok

8.1. Adatvédelmi előírásainkat a következő link megnyitásával érheti el: www.silvertactical.eu

9. Panaszkezelés

9.1. Amennyiben a Desef Silver s.r.o. és a Vásárló között esetlegesen fennálló jogvita a Silver Tactical-val folytatott tárgyalások során nem rendeződik, a Vásárló bírósági eljárást kezdeményezhet, továbbá – amennyiben a Vásárló fogyasztónak minősül – fogyasztói jogvita esetén az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

- Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
- Békéltető testület eljárásának kezdeményezése

Szlovákiában:

Szlovák Kereskedelmi Hatóság (SKH)

SKH Nyitrai körzeti felügyelősége,  Staničná 9, 94901 Nyitra

Tel: 037/7720001, Fax: 037/7720024


Magyarországon:


KEM Megyei és Tatabánya Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara
mellett működő Békéltető Testület
(KEM Megyei Békéltető Testület)
2800 Tatabánya, Fő Tér 36.
Ügyfélfogadási idő: Hétfőtől csütörtökig: 8:00 – 16:00 Pénteken: 08:00 – 13:00
Telefon/Fax: (+36-34) 513-010
E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

A Desef Silver s.r.o.-t a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli, ennek keretében köteles a Békéltető Testület eljáró tanácsának elnöke által megküldött értesítés részére történt kézbesítésétől számított nyolc napon belül írásban nyilatkozni a fogyasztónak minősülő Vásárló igényének jogosságát és az ügy körülményeit, valamint a tanács döntésének kötelezésként történő elfogadását illetően, nyilatkozatában meg kell jelölnie az állításait alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait, valamint csatolnia szükséges azokat az okiratokat (ezek másolatát), amelyek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.
A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet alkalmazásának kivételével a Tchibo a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani köteles. Amennyiben a Desef Silver s.r.o. székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a Desef Silver s.r.o. együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

A leírtakon felül a Desef Silver. s.r.o. tájékoztatja a Vásárlókat, hogy az Európai Parlament és Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló 524/2013/EU rendeletével létrehozta az ún. online vitarendezési platformot. E platform célja, hogy elősegítse a fogyasztók és kereskedők közötti jogviták független, pártatlan, átlátható, eredményes, gyors és méltányos, bírósági eljáráson kívüli online rendezését.

Annak érdekében, hogy a fogyasztók széles köre előtt ismert legyen az online vitarendezési platform létezése, az Unióban letelepedett és online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőknek a weboldalukon a platformra vezető elektronikus linket kell elhelyezniük.
Az online vitarendezési platform egyablakos ügyintézési pontként működik azon fogyasztók és kereskedők számára, akik a fent hivatkozott EU rendelet hatálya alá tartozó jogvitáikat bírósági eljáráson kívül kívánják rendezni. Az online vitarendezési platform egy interaktív weboldal, amely elektronikus úton és díjmentesen elérhető az Unió intézményeinek valamennyi hivatalos nyelvén, így magyarul is.

Az online vitarendezési platform elektronikus linkje http://ec.europa.eu/odr

10. Vegyes rendelkezések

10.1. A Szolgáltató és a Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a szolgáltató a jelen szerződés hatálya alá tartozó megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Tatabányai Törvényszék illetékességét.

11. Általános szerződési feltételek egyoldalú módosítása

11.1. A Desef Silver s.r.o. jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandók.

A Desef Silver s.r.o. fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a Webáruházon, előzetes figyelmeztetés nélkül és hogy a Webáruházat más domainnév alá helyezze át.

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2020. április

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Jelen dokumentum a DESEF SILVER s.r.o. mint adatkezelő (a továbbiakban: Adatkezelő) által, az általa működtetett Webáruházon www.silvertactical.eu keresztül megvalósított adatkezeléseiről ad tájékoztatást. Kérjük, hogy az alábbi tájékoztatást figyelmesen olvassa el!

1. Jelen dokumentum célja

Az Adatkezelő által fenntartott Webáruház www.silvertactical.eu, a továbbiak: Webáruház, Webshop) működtetése során a Webáruházban regisztráló, és azon keresztül vásárlást folytató, továbbá a honlapot meglátogató érintettek (a továbbiakban: Érintett, Vásárló, Felhasználó) személyes adatait kezeli az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.), továbbá a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelet (2016. április 27.) által előírtakkal (a továbbiakban: Rendelet, GDPR) összhangban.

Adatkezelő ezúton tájékoztatja az Érintetteket a Webáruházon keresztül megvalósuló regisztrációval, vásárlásokkal, a hírlevelek küldésével, továbbá a silvertactical.hu mint weboldal használatával szükségszerűen együtt járó adatkezelésekkel kapcsolatban, az általa kezelt személyes adatokról, az adatkezelés céljáról, az adatok megőrzési idejéről, tárolásának, továbbításának módjáról, személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen dokumentumot bármikor egyoldalúan módosítsa.

2. Az Adatkezelő

A Webáruházon közzétett adatok kezelője a DESEF SILVER s.r.o. mint adatkezelő:

 • A szolgáltató neve: DESEF SILVER s.r.o.
 • A szolgáltató székhelye: Szlovákia, Komárno, UI.gen. Klapku 3043/68
 • A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló,
 • rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: shop@silvertactical.eu,
 • Cégjegyzékszáma: 52465381
 • Adószáma: SK2121041109
 • Bankszámlaszám: SK70 8330 0000 0025 0167 5005 FIO Bank / SWIFT:FIOZSKBAXXX
 • (Banki átutalás esetén tüntesse fel megrendelése számát befizetési azonosítóként (nem a közleményben vagy megjegyzés rovatban)
 • Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve (cégbíróság): je zapísaná v ORSR v Nitre, Oddiel: Sro, Vložka číslo:49468/N
 • Engedély szám: 49468/N
 • Telefonszámai: 0634-300-289, 0620-770-3191, 0630-416-2827
 • A szerződés nyelve: magyar
 • A tárhely-szolgáltató adatai: unas.hu

Felügyeleti Hatóság: Szlovák Kereskedelmi Hatóság (SKH) az SKH Nyitrai körzeti felügyelősége,  Staničná 9, 94901 Nyitra Tel: 037/7720001, Fax: 037/7720024

3. A Webáruház használata során megvalósuló adatkezelések

3.1 Regisztráció

Az Adatkezelő felhívja az Érintettek figyelmét arra, hogy a Webáruházon történő vásárlás előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrációt követően azonban a vásárlás nem kötelező. Amennyiben az érintettek a vásárlást regisztráció nélkül indítják meg, a Webáruház a regisztrációs felületre irányít, ahol az Érintetteknek végre kell hajtaniuk a regisztrációt.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy egy e-mail címhez csupán egy regisztráció tartozhat. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség az Érintettet terheli. Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot arra, hogy a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt törölje, továbbá kétség esetén a megadott adatok valódiságát ellenőrizze. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a regisztráció véglegesítése érdekében (a téves, és hibás adatokkal megvalósuló regisztrációk megakadályozása érdekben) a rendszer a megadott e-mail címre egy automatikus levelet küld, amelyben szereplő linkre kattintva az érintett a regisztrációját érvényesíteni tudja.

Az Adatkezelő kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy az adatok pontosságáért, és naprakészségéért minden felelősség az Érintetteket terheli. Erre tekintettel kérjük, hogy amennyiben a személyes adataikban változás következik be, úgy ezeket a változásokat vezessék át a fiókban rögzített adatokon. Az adatok módosítását követően a rendszer a regisztrált email címre automatikus megerősítő levelet küld, melyben az Érintett az adatainak módosítását véglegesíteni tudja.

Az adatkezelés célja: A Webáruházon történő vásárláshoz szükséges regisztráció végrehajtása, az érintettek mint vevők által leadott megrendelés teljesítéséhez, és vásárlás esetén a számla kiállításához szükséges adatok beszerzése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása, melyet a Felhasználó a regisztráció során megjelenő checkbox kipipálásával ad meg, a jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

A kezelt adatok köre: számlázási név, számlázási cím (irányítószám, helység, cím), telefonszám, email cím, jelszó, kapcsolat tartói adatok.

Az adatok megőrzésének ideje: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, a felhasználó fiókjának végleges törléséig, melyet a felhasználó az Adatkezelő 2. pontjában meghatározott elérhetőségeire eljuttatott kérelmében kérhet, illetőleg a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztráció, továbbá 2 évi inaktivitás esetén a regisztrációnak az Adatkezelő általi törléséig.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben a regisztrációt követően a Webáruházon vásárol, a fiókja törlésére ekkor is sor kerül a fenti esetekben, azonban ilyen esetben a vásárláshoz kötött, a kiállított számlák (és így az azon szereplő személyes adatai) továbbra is megőrzésére kerülnek a 3.2 pontban foglaltak szerint.

Az adatkezelés helye: az adatkezelő telephelyén található informatikai eszközök.

Az adattárolás módja: elektronikus.

Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

Adatfeldolgozó:  UNAS Online Kft. - Székhelyszolgáltató
Székhelye: H-9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adószáma: 14114113-2-08
Cégjegyzékszám: 08-09-015594
Nyilvántartó hatóság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Nyilvántartásba vétel dátuma: 2007.11.29.
E-mail: unas@unas.hu
Adatkezelési nyilvántartási szám:
Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://unas.hu/adatkezelesi_tajekoztato

Az adatszolgáltatás elmaradásának lehetséges következményei: a Webáruházon történő vásárlás a regisztráció nélkül nem lehetséges.

3.2. Vásárlás a Webáruházon

A Felhasználóknak a Webáruházon történő vásárlása előzetes regisztrációhoz kötött. A Webáruházon történő regisztrációt követően azonban a vásárlás nem szükségszerű. Erre tekintettel az Adatkezelő a két folyamathoz kapcsolódó, a felhasználó személyes adataival kapcsolatos adatkezelésről külön ad tájékoztatást.

Az adatkezelés célja: A Felhasználónak a Webáruházból történő megrendeléseinek felvétele, a megrendelés visszaigazolása, teljesítése, kiszállítása, a vásárlásról számla, bizonylat kiállítása, és az Adatkezelőt terhelő bizonylati rend megtartásával, és a bizonylatolással kapcsolatos kötelezettség teljesítése.

Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, melyben az érintett az egyik szerződő fél. (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont) Amennyiben a felek között létrejött adásvételi szerződés teljesedésbe ment (az érintett mint vevő a vételárat megfizette, és az Adatkezelő mint Eladó a megrendelt terméket a vevőnek átadta, aki a terméket átvette), az adatkezelés jogalapja a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: számlázási név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím (irányítószám, település, cím), szállítási cím (irányítószám, település, cím)

Az adatok megőrzésének ideje: a Számviteli tv. 169. § (2) bekezdése szerint a számla kiállítása évének utolsó napját követő 8. év utolsó napja.

Az adatkezelés helye: az Adatkezelő telephelyén található informatikai eszközök, a papír alapú iratok, számlák esetén az Adatkezelő irattára.

Adattovábbítás: a jelen fejezetben meghatározott adatkezeléssel érintett, az alábbi adatok az alábbi adatkezelőknek kerülnek továbbításra:

Adatkezelő:
GLS General Logistics Systems Hungary Kft. székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2. cgj.: 13-09-111755 elérhetőség: info@gls-hungary.com
Az adattovábbítás célja: a megrendelt termékek házhoz szállítása,
Továbbított adatok köre: az a számlán feltüntetett vevői adatok (név, szállítási, és számlázási cím)
Az adattovábbítás jogalapja: az adattovábbítás olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, melyben az érintett az egyik szerződő fél.

3.3. Hírlevél küldése, direktmarketing

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Reklámtv.) 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy az Adatkezelő mint szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel, az Érintett által megadott elérhetőségein megkeresse. Ezen felül az érintett a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy az Adatkezelő a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje.

Az Adatkezelő nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat a hírlevelek küldéséről. Ebben az esetben az Adatkezelő minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a hírlevelekről az üzenetben lévő linkre kattintva iratkozhat le.

Jelen tájékoztató keretében felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Adatkezelő, illetőleg az Adatkezelőnek a szerződés teljesítéséhez igénybe vett teljesítési segédje (GLS), illetőleg a szerződés teljesítése céljából igénybe vett a szerződés teljesítésével, és a Webáruház működtetésével kapcsolatban rendszerüzeneteket, a regisztráció, illetve a megrendelés visszaigazolásáról, és a kiszállítással kapcsolatos egyéb információkat tartalmazó elektronikus és SMS üzeneteket, illetőleg az elektronikus számlát tartalmazó üzenetet küldhetnek a felhasználóknak az általuk megadott email címre. Ezekkel kapcsolatban felhívjuk a figyelmet arra, hogy, ezen üzenetek nem minősülnek reklám célú üzeneteknek, így ezek nem tartoznak a Reklámtv. hatálya alá, így azokhoz az érintett hozzájárulására nincs szükség. Erre tekintettel a jelen tájékoztató következő pontjai ezekre az üzenetekre nem vonatkozik.

Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus e-mail üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról.

Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, határozott hozzájárulása, melyet a Felhasználó a hírlevélre történő feliratkozást követően, a feliratkozás megerősítése céljából megküldött e-mailben üzenetben szereplő hiperlinkre kattintással ad meg, a jelen dokumentumban foglalt tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

A kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím.

Az adatok megőrzésének ideje: az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, melyet a hírlevél alján található leiratkozásra kattintással tehet meg.

Az adatkezelés helye: az Adatkezelő telephelyén, illetőleg az Adatkezelő által igénybevett adatfeldolgozóknál található informatikai eszközök.

Az adattárolás módja: elektronikus.

Adattovábbítás: a jelen fejezetben foglalt adatkezeléssel érintett adatok továbbítására nem kerül sor.


3.4. Cookie-k

Az Adatkezelő ezúton tájékoztatja a Felhasználót, hogy a weboldal bizonyos részeinek letöltésekor a webszerver automatikusan kis adatfájlokat, ún. cookie-kat ("Cookie", "Süti") helyez el a Felhasználó Eszközére, majd a későbbi látogatás során ezeket visszaolvassa. Bizonyos esetekben ezek az adatfájlok az Infotv. illetőleg a GDPR értelmében személyes adatnak minősülnek, hiszen a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége nyílik összekapcsolni a Felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A Webáruház a használat során két különböző célokból helyez el cookie-t a felhasználó eszközén. Ezek közül a működéshez elengedhetetlen PHPSESSID, amit a webshop azért helyez el, hogy a bejelentkező felhasználó munkamenetét a kijelentkezésig azonosítani tudja és így a regisztrált felhasználó adatait védje. Ha Ön a böngészőjében semmilyen cookie elfogadását nem engedélyezi, így a PHPSESSID-t sem, akkor a webshop alkalmazást Ön nem tudja használatba venni. Ez a cookie tehát a felhasználó hozzájárulását nem igényli.

Ezek mellett az Adatkezelő statisztikai adatgyűjtés céljából Google Analyticst használ, ami sütiket helyez el az Ön böngészőjében, és így adatokat küld az Adatkezelő számára, hogy mit látogatott az oldalon. Ezek a sütik személyes adatot nem tárolnak, arra szolgálnak, hogy követni lehessen, mit csinált az érintett a honlapon.

Ezen kívül az Adatkezelő a Google AdWords nevű online reklámprogramot használja, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását is. Ennek használatával amikor a Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezek a cookiek nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.

Az utóbbi két cookie elhelyezése a felhasználó hozzájárulásán alapszik, így azok csak ezen hozzájárulás birtokában kerülnek elhelyezésre, mely hozzájárulást az érintett a felugró ablakban található Hozzájárulok gombra kattintva ad meg. Ha nem szeretne részt venni akár a Google Analitics általi adatgyűjtésekben, akár a Google Adwords általi konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében nem adja hozzájárulását ezen cookie-k telepítéséhez.

Az Adatkezelő által használt egyes Cookie-k használatának célja, megőrzésének időtartama:

A Cookie típusa

A Cookie használatának célja

A Cookie megőrzésének időtartama

Az érintett hozzájárulása szükséges-e.

Google Analytics (_ga, _gat és _gid elnevezésű cookie-k)

A Webshop weboldala a Google Analytics eszközt arra használja, hogy információt gyűjtsön és elemzéseket végezzen arról, hogy a Felhasználó miként fér hozzá a Webáruházhoz, és hogyan használja azt. Ezek az információk jelentések készítésére szolgálnak, valamint segítséget nyújtanak a Webáruház továbbfejlesztéséhez. Az adatok gyűjtése - beleértve a Webáruház felhasználóinak a számát, azt, hogy a Felhasználó honnan érkezett a honlapra, és mely oldalakra látogatott el a Webáruházon keresztül - névtelen formában történik. Az összegyűjtött adatok nem vezethetők vissza a Felhasználóhoz. A Google adatvédelmi irányelveiről bővebben itt tájékozódhat.

Google Analytics ún. first party cookie-k akkor jönnek létre, amikor a Felhasználó a webshop-ot meglátogatja, mert portálunkra telepítésre került a Google Analytics-követőkód. A Cookie-k a fent megjelölt időponttól számítva legfeljebb 2 évig tárolódnak a Felhasználó Eszközén. Ezzel kapcsolatban bővebb információ ide kattintva található.

Igen, a "Hozzájárulok" gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.

Google AdWords (Google Remarketing)

Számos külső szolgáltató, köztük a Google, tárolja a Felhasználó által a Webáruházban tett korábbi látogatások adatait, és az adott információkat arra használja, hogy megjelenítse az Adatkezelő hirdetéseit, ha a Felhasználó a Google valamely partnerének a webhelyére látogat. A Webhelyen tett látogatása során egy vagy több, a Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) által biztosított Cookie-t küldünk a Felhasználó számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható lesz. A Google remarketing-Cookie-k felhasználása a Google AdWords hirdetési rendszerén keresztül történik. A Google által biztosított Cookie-k segítségével a Webáruházban tett látogatás ténye és ideje, továbbá az kerül rögzítésre, hogy a Felhasználó a látogatás során a Webáruház mely aloldalait tekintette meg. Az így rögzített adatok tárolása névtelen formában történik.A Felhasználó a Google hirdetési beállításaiban a Cookie-k kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatja le a Google remarketing Cookie-jait, továbbá a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók Cookie-jait is letilthatja.

Az AdWords-Cookie-kat a Felhasználónak a Webáruházban tett látogatását követő 90 napig tárolják.

Igen, a "Hozzájárulok" gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.

Munkamenet-azonosító (PHPSESSID nevű cookie)

A munkamenet-Cookie-k lehetővé teszik, hogy a Webshop felismerje a Felhasználót, ezáltal a Felhasználónak nem kell a már megadott adatokat ismételten megadnia.

Az információk tárolása az aktuális munkamenet végéig tart. A munkamenet a Webshop Felhasználó általi látogatásának időtartamát jelenti. A munkamenet végével az összegyűjtött adatok a továbbiakban nem lesznek hozzáférhetők.

Nem, a cookie elhelyezése az érintett hozzájárulását nem igényli.

Állandó Cookie-k

Az Adatkezelő a jobb felhasználói élmény elérése érdekében állandó cookie-t használ (pl. optimalizált navigáció az oldalon, meghatározott nyelvi beállítások megtartása).

Ezeket a sütik hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngésző süti file-jában. Ennek időtartama attól függ, hogy az Érintett az internetes böngészőjében milyen beállítást alkalmaz.

Igen, a "Hozzájárulok" gombra kattintva az érintett hozzájárulását adja a cookie elhelyezéséhez.A Felhasználó eseti alapon elfogadhatja vagy elutasíthatja a Cookie-k használatát, vagy a böngésző megfelelő beállításával valamennyi Cookie használatát elutasíthatja. Ennek módjáról és a Cookie-król bővebb információ a következő webhelyen található: https://www.youronlinechoices.eu/. Ha a Felhasználó a Cookie-k letiltása mellett dönt, a Webhely bizonyos oldalaihoz csak korlátozott hozzáféréssel rendelkezik majd, továbbá előfordulhat, hogy a Honlap bizonyos funkciói vagy szolgáltatásai nem megfelelően működnek majd.

Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való megkülönböztetése, a felhasználók munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása, a felhasználók azonosítása, webanalitikai mérések lefolytatása, a Honlap megfelelő üzemeltetése, felhasználói élmény fokozása, Felhasználók számára hirdetések megjelenítése.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyet a Felhasználó a felugró cookie figyelmeztetőn található "Hozzájárulok" gombra kattintással ad meg, a jelen tájékoztatóban foglalt megfelelő tájékoztatás alapján. (Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja, valamint a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján).

A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.

Az adattárolás módja: elektronikus.

Adattovábbítás: adattovábbításra nem kerül sor.

3.5. A Webáruház mint honlap használatára vonatkozó információk

Bár álláspontunk szerint a jelen pontban foglalt adatkezelés során az Adatkezelő tudomására jutott adatok személyes adatoknak nem minősülnek, a teljeskörű tájékoztatás érdekében rögzíteni kívánjuk, hogy az Adatkezelő az Érintett általi felhasználói tevékenységekkel kapcsolatosan összesített formában tárolt, a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmas, statisztikai információkat gyűjt, és tárol a saját rendszerében, naplózás útján. A napló tartalmazza többek között, de nem kizárólag az Érintett felhasználó számítógépének IP címét, a felhasználás időpontját, valamint a felhasználói tevékenységet. Ezen adatokat az Adatkezelő harmadik személynek nem adja át, a napló tartalmát kizárólag saját elemzési céljaira, a felhasználói élmény javítására, valamint informatikai rendszer technikai fejlesztése céljára használhatja fel.

4. Linkek

Felhívjuk figyelmét, hogy a Webáruházon olyan hivatkozások is találhatók, amelyek más webhelyekre vezetnek. Az ilyen külső webhelyek használatára az adott webhely adatvédelmi szabályzata, tájékoztatója vonatkozik, és a külső hivatkozásra vagy a megfelelő gombra történő kattintást követően az Adatkezelő nem képes befolyásolni a személyes adatok gyűjtését, tárolását vagy kezelését.

5. Adatbiztonság

Az Adatkezelő tiszteletben tartja a személyes adatok biztonságára vonatkozó előírásokat, így mind az Adatkezelő, mind az arra jogosult adatfeldolgozó megteszi mindazokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Infotv., továbbá a GDPR titoktartásra, és az adatkezelés biztonságára vonatkozó szabályainak érvényre juttatásához szükségesek.

Az Adatkezelő az általa kezelt adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés ellen.

Az Adatkezelő az adatkezelései során megőrzi:

 • a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
 • b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
 • c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.


Az Adatkezelő megfelelően védi az informatikai rendszereit és hálózatait egyaránt a számítógépes csalások, kémkedés, tűz és árvíz, továbbá vírusok, a számítógépes betörések ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik. Az Adatkezelő megfigyeli a rendszereit annak érdekében, hogy minden biztonsági incidenst rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is. Az Adatkezelő által alkalmazott információ védelmi intézkedések betartását, az általa igénybevett adatfeldolgozókkal kötött szerződések rendelkezései alapján megköveteli és ellenőrzi.

6. Érintettek jogai, és jogérvényesítés

Minden, az Érintett által az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes információnak minden szempontból valósnak, teljesnek és pontosnak kell lennie.

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelések kivételével - törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

Tájékoztatáshoz való jog: Az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére, a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15-22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

A tájékozódáshoz való jog írásban a jelen tájékoztató 2. pontjában megjelölt elérhetőségeken keresztül gyakorolható. Az érintett részére kérésére - személyazonosságának igazolását követően - szóban is adható tájékoztatás.

Az érintett hozzáféréshez való joga: Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől információt kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítása esetén az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozó megfelelő garanciákról.

Az Adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségekhez igazodó, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Az érintett kérelmére az információkat az Adatkezelő elektronikus formában szolgáltatja. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

Helyesbítés joga: Az érintett kérheti az Adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

Törléshez való jog: Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:
- személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
- az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
- az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
- a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
- a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
- a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészségügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
- az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
- az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
- az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
- az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. Az Adatkezelő az érintettet az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatja.

Adathordozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

Tiltakozás joga: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. A személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése elleni tiltakozás esetén az adatok e célból nem kezelhetők.

Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen - ideértve a profilalkotást is - alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Nem alkalmazható a fenti jogosultság, ha az adatkezelés
- az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
- meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
- az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Visszavonás joga: Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.Eljárási szabályok: Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a GDPR 15-22. cikk szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, a tájékoztatás elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha az érintett azt másként kéri.

Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

Az Adatkezelő a kért információkat és tájékoztatást díjmentesen biztosítja. Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy - különösen ismétlődő jellege miatt - túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre ésszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést.

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat az általa végzett valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

Az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információk elektronikus formátumban kerülnek rendelkezésre bocsátásra, kivéve, ha az érintett másként kéri.

Kártérítés és sérelemdíj: Minden olyan személy, aki Rendelet megsértésének eredményeként vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, az elszenvedett kárért az adatkezelőtől vagy az adatfeldolgozótól kártérítésre jogosult. Az adatfeldolgozó csak abban az esetben tartozik felelősséggel az adatkezelés által okozott károkért, ha nem tartotta be a jogszabályban meghatározott, kifejezetten az adatfeldolgozókat terhelő kötelezettségeket, vagy ha az adatkezelő jogszerű utasításait figyelmen kívül hagyta vagy azokkal ellentétesen járt el.

Ha több adatkezelő vagy több adatfeldolgozó vagy mind az adatkezelő mind az adatfeldolgozó érintett ugyanabban az adatkezelésben, és felelősséggel tartozik az adatkezelés által okozott károkért, minden egyes adatkezelő vagy adatfeldolgozó egyetemleges felelősséggel tartozik a teljes kárért.

Az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt előidéző eseményért őt semmilyen módon nem terheli felelősség.Adatvédelmi hatósági eljárás: Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatban panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz

 • Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
 • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
 • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
 • Telefon: 06.1.391.1400
 • Fax: 06.1.391.1410
 • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
 • Honlap:http://www.naih.huBírósághoz fordulás joga: Az érintett a jogainak megsértése esetén, a panasz benyújtásától függetlenül, az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

7. Kapcsolatfelvétel

Amennyiben a Felhasználó kapcsolatba kíván lépni az Adatkezelővel, ezt, az adatkezelő adatait tartalmazó, a tájékoztató 2. pontjában meghatározott elérhetőségeken keresztül teheti meg.

 

 

Adatvédelmi tájékoztató érvényes: 2020. április 01-től.